Vàlyogunk

Vàlyogunk

Kert 1

2020. március 29. - P.B.K

Hát a kertre most nem sok kapacitásunk van. Találtunk egy kerti munkákat vállaló nyugdíjas embert helyben. Ő megmetszette a fákat, amiből sok aprítani való lett, koptatjuk. :)  

img_20200329_110630.jpg

A hátsó kert egyik felét befüvesítjük, a másik fele veteményes lest. A kertész ember felrotációzta azt az oldalt, 2 hetet pihent a föld. Fűmagnak olyat vettem, aminek 55%-a csenkesz. Áprilisban kellett volna vetni, de ahogy állnak a dolgok, addigra kijárási tilalom lesz, szóval elszórtuk a magot inkább. Utána gereblyével kicsit mélyebbre dolgoztam ( ezt írták a dobozára). Ami kihívás volt, hogy be kéne döngölni valamivel. Hengerünk nem volt, de leltárilag volt egy leszuperált villanybojlerünk, amiben 20-25 kg vízkő is volt pluszba. Tökéletes döngölő volt, viszont inkább pasis feladat, szóval átpasszoltam az Embernek. :)

img_20200329_130203.jpg

Megkapta a jó kis locsolást is utána, és bízunk benne, hogy a jövőhétre ígért -2 °C hőmérsékletet túléli. Maradt még 1 kg fűmag, az majd később jó lesz rávetésnek. 

Közben már a paprika, paradicsom palánták is kibújtak, várjuk, hogy erősödjenek. 

A tavaly elültetett 6 tő málnából 2 db nem maradt meg, eperből 9-ből 1 db halott csak. A szeder bokrok közül is 1-2 db nem élte túl az áttelepítést. A szilvafa még izgalmas, mert még nem tért észhez. A büszke, ribizli bokrok már kifakadtak. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr915570548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása