Vàlyogunk

Vàlyogunk

Kőműves munka sztorija III. rész

2019. november 10. - P.B.K

 

Elkezdett nálunk dolgozni az általam "körzeti kőműves"-nek nevezett szaki. Miért körzeti kőműves? Ő az aki hétköznap is kőművesként dolgozik egy cégnél, csak hétvégén maszekol, és csak a lakóhelye környékén ( esetünkben az utcánk végében lakik :) ) Ő az a szakember, aki mellett ott kell állni, hogy ne igyon, ráérős, és ne beszélj vele, mert be nem áll a szája. Amúgy ha nem iszik, és ott állsz mellette, szépen dolgozik. 13.000 ft a napi díja. 

Az ablakok külső bejavítását kezdte el, halad nyugodt tempóban. :) A nagy szintkülönbségeket XPS lapokkal hozta ki, ne kelljen 5-8 cm vakolatot felvinni. Meszet, 0,4-es homokot, cementet, rabic hálót használ.

img_20190928_155040.jpg

img_20190928_155025.jpg

 

img_20191023_112005.jpg

A 7 ablak, és a bejárati ajtó körbe be lett javítva. A körzeti kőműves szépen dolgozik, de lassan sajnos. 8 napig csinálta a nyílászárókat. Kicsit túlzásnak tartom, de kész van. 

A fronton lévő cicoma visszapótlása is megtörtént.Ez kis macerával járt, mert az eredeti mintát le kellett venni. Próbáltuk gipszes módszerrel, de ahogy leemeltük összetört. Végül egy nikecel darabba lett befarigcsálva. Aztán mikor az ember feldobja az anyagot a mintával húz rajta egyet. Majd még egy kis anyag, és húzol rajta még egyet. Majd a legvégén mikor a durvább anyag megszáradt, simító vakolatta ramenni mégegyszer, és a mintával azt is el kell húzni. Itt-ott a görbület nem lett az igazi, de találtunk békebeli feles üvegeket, és az pont adja az ívet, azzal még rá lett húzva. ( meg is tartottuk ezeket az üvegeket, hátha egyszer javítani kell még :) )

1573417408762.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3415203094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása