Vàlyogunk

Vàlyogunk

Terasz I.

2021. június 11. - P.B.K

A régi disznóól helyén, a ház végébe szeretnénk egy 8 oszlopos fedett teraszt. Ez egy 3,5 x 6,5 m-es terület. Ezen terasz egy részét szeretnénk leválasztani, egy sufninak, hogy a kerti és állattartási, borászati eszközök elférjenek.

A terasznak cserepes lemez teteje lesz, beton padlózata, a sufni rész pedig simán deszkázva lesz. 

 

 Először a betont kell megcsinálni, ezért A Férj törte a régi betont rendületlenül heteken át hagyományos eszközökkel. Utána kitalálta hogyan legyen a szint, ugyanis 8 cm szintkülönbség van a ház vízszigetelésének két sarki vége között. 

1623420708575.jpg

A férjem szépen a földet kikapirgálta, és beállította a kívánt mélységet. ( A disznóól alatti 30 cm-es rendkívül masszív  alapot nem szedte ki teljes egészében, leszedte a felső 10 cm-ert. Így is egy hős a szememben, mert rendkívül sokat kínlódott ezzel az alappal. Kiásta már az oszlopok helyét is. Mivel hátrafele lejt a talaj, ezért a leendő terasz egyik oldalát zsalukövezni fogjuk, ott megy az ásás, a remek törmelékes talajunkban. Csupa móka,  öröm, kacagás. 

 img_20210610_093252_7.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4516570888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása