Vàlyogunk

Vàlyogunk

Tornác project

2020. augusztus 15. - P.B.K

Mint korábban írtam, a tornácot rendbe akarom tenni, hogy lezárhassam, és genetikai állományom részbeni örököse vígan játszhasson rajta. 

A "körzeti kőműves" újra szolgálatba állt nálunk, nekiesett a feladatnak. A mellvértet újra kell vakolni, meg az oszlopok is eléggé málottak. 

img_20200815_144758.jpg

img_20200815_144806.jpg

 Az oszlopok és a mellvért tégla, viszont nincsennek kötésben az oszlopokkal. Kap egy cementes vakolást. A tetején metlaki volt, azt leszedtük, kihozza síkba a tetejét, kicsit betonnal megerősíti. A tetejére majd valamilyen kemény fából fog a könyöklő készülni, és mivel az jól meg kell rögzíteni, azért kap beton erősítést. 

Természetesen a mellvért kis girbe-gurba, de tanultunk George Clark építész műsorából egy szöveget:

"Nem tökéletes akarunk, hanem karakterest." 

 img_20200816_142754.jpg

 Simító vakolattal rámentem még a mellvérte, 3 zsák anyagot evett meg ( 75 kg ). 

A tornác fala és az oszlopok itt - ott puklisak, lejött a festék. Mivel rengeteg réteg van rajta, nem merek rámenni. Spaklival elkezdtem letolni, hagy jöjjön le ami akar. Egy régészeti feltárással felért a dolog. Sok-sok réteg mintás festék. Nekem furcsa, hogy anno a tornácot is mintázó hengerezték. Még adtak az  ilyesmire. Szinte minden réteg sárgás árnyalatú volt, az utolsó tulaj változtatta fehérre. Csak 2 réteg fehér van rajta, a többi sárga. 

1597946111865.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2116165126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása