Vàlyogunk

Vàlyogunk

Legó konyha

2020. augusztus 21. - P.B.K

1. nap

Az Ikea konyhabútort elkezdtük összerakni. Hívtunk segítséget, 8 db kéz így a vázakat pikk-pakk összerakta nekünk már csak össze kell illeszteni, szintbehozni...stb.

img_20200819_111922.jpg

Youtube-on vannak jó videok ahol tanácsot adnak mit ne kövess el. Igyekeztünk szem előtt tartani őket. A munkapulttal gyűlt meg a bajunk csak. 

1., Mivel 'L' alak, a munkapult illesztéshez kell egy záróelem, hogy a víz ne folydogáljon be. Nah, hát ez lemaradt a számláról, így a kiszállításról is. ( Pedig tisztán emlékszem, hogy a konyhatervezős srác azt mondta hozzá csapja. ) Mindegy, 1100 ft-os tétel csak, viszont bosszantó, ha nincs meg. ( Próbáltam hirtelen online lerendelni, de nem engedte a napot kiválasztani a házhoz szállítási rendszer. Mikor az ügyfélszolgálatot próbáltam hívni, 25 perc pánsíp feelingű zenéléssel a fülembe, türelemmel a szívemben várakoztam, szétkapcsolt a vonal. )  Azt hittem  praktiker kimentett minket, ott lehet kapni 38 mm vastagságú pulthoz, de hossz nincs ráírva. Az eladó szerint ez standard méret. Ahha, de nem az Ikeának. :D Csak az Ikeából kellesz valahogy beszerezni.

2., Mindenhol azt láttuk, olvastuk, hogy a mosogató és a főzőlap helyét NE VÁGJUK ki dekopír fűrésszel. Szereztünk is körfűrészt, de nem volt jó a fogazata. ( Szóval a szándék meg volt. )  Így jobb híjján a dekopír maradt.  

Művelet a következő: Kimértük a helyet, a vonalat lerragasztottuk mindkét oldalt maszkoló szalaggal. Kapott 4 lyukat fúróval a sarkaiba indolópontnak. Most jön a probléma! Nem a színén át vágtuk, hanem a hátfalán át, és a fűrészlap vége - a 38 cm vastag munkalapon át - jobbra és balra elhajlott a fűrészlap. Így pont a színéből ki-ki tépett egy-két darabot. A lengés miatt nem volt teljesen merőleges a vágás. Utófarikcsálással az egyenetlenségeket korrigálni kell, jó sok sziló kellesz alás, de szerencsére a mosogatótálca eltakarja a hibát.

 2. nap

A " rutinunkból " merítve a főzőlap helyénél már máshogy csináltuk. A fűrészlapot revers fűrészlapra cseréltük, és a színén vágtuk. Szép lett. Szóval dekopírral is meg lehet csinálni. 

img_20200820_193341.jpg

Csináltuk az összerakósdit, valahova se csavarhúzó, se semmi nem fér be. :D az alsó szekrények készen vannak, csak a fogantyú hiányzik róla. Főzőlap, lefolyó is bekötve. 

3. nap

img_20200821_232532.jpg

Nagyon lassan haladtunk, sok hátráltató külső tényező volt. Bónuszként a csempe nem vágható csempevágóval, ezért: 

img_20200821_143530.jpg

 Maga a csempe nagyon jó minőségű, viszont hullámos a felszíne. Csempevágó elvérzett, helyette flexelni kell a szabós darabokat. 

 4. nap

Felső szekrény project. Mivel vályog a fal, nem javasolt falra felfüggesztett szekrényt helyezni. De mivel a konyhám 260x190 cm és spájzom sincs, nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy ne legyen pakolós helyem. Az Ikea metod konyhabútorai egy sínre mennek fel, szóval a sínt kell rögzíteni. A 190 cm hosszú falra 12 db 25 cm-es állványcsavar ment tiplivel. Elég stabilnak tűnik. 

img_20200822_153546.jpg

A szekrényeket majd csam akkor kapcsoljuk össze, ha benn van a hűtő. A hűtő kritikus pont mert 59,5 cm széles, nekünk meg 60-61 cm hely van. A csempét fúgázni csak fekrakás után 2 nappal lehet, szóval arra most várunk. A csaptelepet, vízvetőt, páraelszívót is majd csak fúgázás után rakjuk a helyére. 

 5. Nap

Fúgázás, vízvető, csaptelep, tűzhely, főzőlap a helyükre kerültek. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5616170310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása