Vàlyogunk

Vàlyogunk

Fürdőszoba

2019. december 01. - P.B.K

Nagyon nagyon vágytam fürdőszobára, melegvízvételi lehetőségre. :) Micsoda luxus! Főleg mikor az asszony a havi bajjal küzd, és a körtefa árnyékában oldja meg, vagy amikor repkednek a minuszok, és befagy az ember picsuja. :)

De eljött a várva várt nap! Fürdőszobánk lesz belátható időn belül. Juhhé

Elő volt készítve a fürdőszoba fal csempézésre. 

Lett vásárolva aljzatkiegyenlítő, alapozó, csemperagasztó, és ucu neki! :)

Aljzatkiegyenlítővel tükörsima lett, kevés csemperagasztó kellett így. Én voltam a szabó, kenő asszisztens, a férj pedig a görnyedő rakó főnök. :)

1574755369383.jpg

 Az origó a padlóösszefolyó volt, így tetszett a szemünknek, és onnan indultunk. Továbbá mivel a falak igen ferdék, a zuhanytálcát neveztük ki párhuzamosság irányadónak, mivel mikor belép az ember, az van szem előtt.

¾ zsák flexibilis csemperagasztó elég volt a padlóra. Párhuzamba a maradék csemperagasztót a kisszoba padlójára kentük el. A fürdőszoba padló 1 nap volt, sokat kellett szabdalni. Vártunk 1 hetet a folytatással.

Közben talált a férj egy folyékony vízszigetelést, amit a zuhanyzó köré ( csempe alá) kentünk fel. Sajnos későn jöttünk rá a cucc létezésére, ha tudtuk volna, akkor a zuhanytálca alá is kentünk volna. 

S-T8 kétkomponensű folyékony vízszigetelés fantázia névre hallgat. Van róla video a youtube-on, hogy kell felvinni. ( https://www.youtube.com/watch?v=WHPpvEPEkw4 ) Hát...csalóka a video. :) ott olyan könnyedén ment, valóságban olyan sűrű, mint egy simítóvakolat. Glettvassal bírtam csak felvinni. Nem is került fel két rétegben, mert elég vastagra sikerült így is. Papíron, 6 m²-re elég, hát nekem éppencsak elég lett. Ecsettel, hengerrel, esélyem sem volt. Előtte kapott egy mélyalapozót

 1575228963921.jpg

 Ennek 24 h a száradása, másnap folytattuk a bulit. Csempézés level 1. A wc mögött kezdtük, gondoltuk ott úgy sem szembetűnő, de meglepően jól ment, csak iszonyat lassúak vagyunk. Ez 8 h munka volt:

img_1575228041387.jpg

 

 Hozzá teszem, bénáztunk egyet. Felraktuk a szürkét, a mintásat és a bordűr csíkot. Hátralépett a férjem, csodálja az összképet, majd rájött, hogy 5 sor szürkét raktunk fel. A francba, mi 4 sorral számoltunk. Nah, akkor bordűr, mintás és egy szürke sort visszabontottunk, majd újra raktuk most már jól. Elkezdtük a fehéret rakni, hátralépünk, nem tetszik az elrendezés, visszabontottuk a fehér sort. :) Szóval, összességében 3 sornyit bénáztunk egy "műszak alatt", de határozottan ügyesek vagyunk, szépen dolgozunk. 

2. nap

Gyorsulunk :) :) 8 h alatt most többre jutottunk, és egy sort sem kellett visszaszednünk. :) 

 

img_1575875698141.jpg

 

3. nap

Hát ez olyan szivatós nap volt. :) Alig haladtunk. A fürdő két átellenes sarka között 1,5 cm szintkülönbség volt. Ezért úgy döntöttünk az alsó sort körbe fölrakjuk. Itt kellett azt a 1,5 cm-ert összcsalni, ez 4,5 h munka volt. :D :D De sikerült! És nem látszik. :) Már értjük miért szokták az alsó sort kihagyni, és így a csempézést a 2. sortól kezdeni. Gondolkodtunk eleinte, hogy mi is így csináljuk, de azt akartuk hogy az alsó sort ne kelljen szabdalni, szebb ha egész az alsó sor. Így macerásabb, de szebb. 

Most úgy érzem sosem lesz kész a fürdő. :D Aztán meggyőzöm magam, hogy de igen kész lest! Jövőre! :)

Még egy sort volt idönk felrakni. 

img_1576483168004.jpg

 4.nap

Férj & Feleség nyomta tovább a burkolást. Szeretjük a koronafúrót! ;)

1577043027955.jpg

 

5. nap

A férjem és sógora volt a gályázó áldozat, én karácsonyra készülődtem a gyerkőccel. Szépen haladtak, csak egy mintás csempét kellett visszaszedni, mert fejjel lefelé rakták be. Addig is a felette lévő csavarhúzóval van kitámasztva. Mérnöki megoldás. :)  De majd karácsony után korrigáljuk.

1577043352725.jpg

 

6.nap

Elég jól haladtunk, 2,5 sort felraktunk. Az ajtó szemöldökét amikor csináltuk kész építmény kellett alá, hogy helyén tartsa a csempéket. :)

1577555227488.jpg

1577555393063.jpg

 7. nap

Szivatós nap. A legfelső csepesort raktuk, élvédővel együtt. ( Kérdezed minek felülre élvédő?! Takarítás szempontjából nem mindegy egy nőnek :) )

Az utolsó sor pont a gázcső alá befutott, ami miatt alig lehetett hozzáférni. Bónuszként biztos a kőműves is már úgy volt a fenti szakasszal, hogy az már nem olyan lényeg. Ette is a csemperagasztót rendesen. 1 zsák elment 1 sorra. Hihetetlen.

Viszont míg a férj szöszmötölt a csempe beállítással, én haladtam a fúga pucolással. Az üvegvakaró nagyon jó eszköz. És! Találtunk olyat, hogy fúgapucoló. Olyasmi a felszíne mint a koronavágónknak. Nagyon hatékony szerszám... csak rendkívül óvatosanak kell lenni, mert ha megcsúszik a kezedbe, egyből karcolja a burkoló anyagot. Így 2 db karcot sikerült létre hoznom, szerencsére nem feltünő helyen. Szóval ezzel rendkívül óvatosan kell pucoválni. De ahol nagyon sok csemperagasztó maradt vastagon, ez a legjobb. 

1577647481194.jpg

 

8. nap

Két hétig stagnált a fürdő burkolása, egy 400 ft-os vacak miatt. Elszámoltam az élvédőt, így még venni kellett. Az ember azt gondolná, hogy a praktikerbe megveszed, aztán lesz ott később is. Hát nem. Konkrétan karácsony előtt kaptak árut, majd január végén volt a következő árubeérkezés. Hiába próbáltam online lerendelni, hátha másik áruházból áthozzák, de nem. Természetesen más boltokban is kerestem, de más a gyártó, más a színárnyalat. Szóval, kénytelenek voltunk várni. 

Megjött az élvédő, az ajtókeretet betudtuk fejezni végleg, így a burkolás kész a fürdőszobában. A fúgázást csak délután kezdtük el, így csak a fele lett készen. Megjegyzem 5 kg fúgázóanyag el is ment. 

img_1580068539799.jpg

Koszos szürke fúgát használtunk, élőben piszok jól néz ki. A fehéret kiemeli, a szürkével idomul, a türkiz csík meg sokkal szembetűnőbb. :)  Ceresit -Manhattan színárnyalat

 9. nap

Létezik olyan, hogy mészfesték. Simán meszelni akartunk ( oltott mész+víz+budai föld), de itt kis felület a palfon, gondoltam kipróbálom. Összetevőkben mészfesték is jónak tűnt, szerintem átengedi majd a párát. Hengerrel vittem fel. Kiadóssága 35 m² papíron, gyakorlatilag 18 m²- re volt elég. Nem hígítottam. Elég jól fed, a sötétszürke csemperagasztót 3 rétegben lefedi. 

img_20200209_180446.jpg

10-11.nap

Kész a fürdő. Valentin napra wc-t kaptam a férjemtől. :D

img_20200216_184310.jpg

 img_20200216_170501.jpg

img_20200216_170426.jpg

A fürdőszobaszekrény nem lesz hosszú életű ( praktiker, Moon85 ), elég furcsa konstrukció. Pl. maga a mosdó része csak pihen az alsó szekrényen, semmi rögzítés nincs. Csaprögzítővel ezért a falhoz rögzítettük, hogy ne tudjon mozogni az egész építmény. A felső részhez fülecske van, de szerelvény, hogy mihez rögzítsd nincs.  A férj fém dűbelt talált ki ( de azt mondta, ha mégegyszer akárcsak a fém dűbelhez nyúlna életünk során, addig rugdossam amíg mozog. :) ), de felejtős volt, mert nem nyílt ki, akárhogy bűvölte. Aztán meg a falból nem bírt kijönni, bezzeg forogni meg forgott a falban. A végén sima műanyag tipli + csavar lett a megoldás. Ahol víz érheti, ott sincs vízzáróval lekezelve lagalább a bútorlap. Örülök ha 5-7 évet meg fog élni. A következőnél majd szétszedem a boltban a kiállított darabot :)

A wc csak ragasztva lett olyannal mint a zuhanytálca. Ugyanis nem csináltunk fotót, hogy megy a padlófűtés csöve. ( Jó tanács mindenkinek, csinálni kell részletes fotót a padlófűtés lerakott csöveiről. Ha valahol rögzíteni tervez az ember, akkor javasolt mérni is. ) Max.4 cm mélyre fúrhatunk le a padlózatban, szóval ha nem muszály, inkább nem kísérletezünk. Ha nem tart a ragasztás, akkor majd furkálunk valahogy. 

A törölközőszárító is jól üzemel, egyenlőre a fűtés rendszerrel megy, nyáron tud menni elektromosan.

Szép, LEDes, erős fényű mennyezeti lámpa lett, kiemeli mégjobban a fehéret. 

Más kiemelendő nem volt. Annyit hozzátennék, hogy

-mindenböl kispórolnak mindent, két tömítő helyett csak egy van benne, bezzeg a másiknak  a helye ott van. Vagy a csavarok amiket mellékelnek, olyan gyengék, hogy a feje pikk-pakk szétmeny, nem tudod behajtani. 

-silány alkatrészek vannak, pl. a zuhanyszett csöve fém, elég jó konstrukció, de a falhoz rögzítő része meg műanyag, pedig nem olcsó kategoriás

-sok helyen a műanyag alkatrészeken ott a sorja, azzal bajlódjál ha jót akarsz maganak

-a mofémes csaptelep pöpec, ott nincs meglepetés

 

 A fürdőszoba egyenlőre pipa. Majd még a villanykapcsolót, és még 2 db konnektort kell bekötni. Továbbá egy zuanyfal/kabin kell még. Ám' számunkra ideálisat még nem leltem. De ez ráér költözésig, addigra lehet lejjebb adok az igényekből. :) :) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4315305000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása