Vàlyogunk

Vàlyogunk

Vakolás még mindig

2020. június 29. - P.B.K

A vakoló helyettesem elkezdett dologzni. Kihangsúlyoztam neki, hogy max.1-1,5 cm vastagságot húzzon fel. Ahhoz képest: 

1593318423410.jpg

1593318369137.jpg

Ahogy száradt, úgy repedt, még a faltól is elvált (benyomom, és elmozdul befelé ). Ezt konkrétan vissza kellett bontani. Viszont a nagy rétegvastagság sok vízzel is járt, ami a már alatta lévő rétegbe átszivárgott. Így amikor szedtük fel a "felcserepesedett részt" ki-ki szakított a régebbi alsó rétgekből is, így ami ami már kész volt, is elvesztettük. Igazából az egész falat egy szakaszon újra kell kezdeni. Remek. 

A vakoló helyettesem júliusban már úgy sem tudna jönni, csak max augusztusban, amit nem is bánok, mert több kárt okozott mint hasznot és még fizettem is érte. 

(Megjegyzem, referenciával jött a fickó. Cementes vakolattal biztosan tud vakolni, de vályoggal nem. De, ha nem tud ( azzal sincs baj, meg lehet tanulni ), de akkor a tapasztalaton alapuló utasításokat kövesse már, és ne a "durr bele " módszerrel essen neki. )

Hiába van a Biokay papírjára ráírva, hogy egyszerre max. 2-2,5 cm vihető fel. Ez nem igaz. :) Én a 3 tonnát 5-8 mm vastagon vittem fel egy kenéssel,  és soha nem repedt így be, nagyon jól kötődött az alatta lévő réteghez is. 1-1,5 cm vastagon nagyon ritkán hordtam fel, akkor egy nagyon vékony repedés keletkezett, de nem volt számottevő, stabil volt, a következő réteg eltűntette. 

Legalább a Férj jól haladt, behálózta, a nappali-konyha plafonját, már optikailag sokat javít az összképen.

img_20200627_162706.jpg

 

A bő 2,5 év alatt eddig 4 alkalommal hívtam fizetett segítséget. 

Elsőnek a víz-szennyvíz behúzáshoz. Az rendben is volt ( bár a szennyvíz visszacsapó beépítési ötletünket, ő mondta, hogy fölösleges. Aztán mégis be kellesz a visszacsapót építeni.) 

Másodjára a fürdőszoba vakoláshoz. Ezt megbántam, mert egy másik kőművessel ki kellett javíttatnom, olyan munka volt.

Harmadjára az ablakok küldő bejavításához, cicoma visszaállításhot, és a fürdőszoba kijavíttátásához. Ezt nem bántam meg, bár iszonyat lassú munka volt, egy vagyonba került. 

A negyedik alkalommal pedig a fent említett volt, ezt nem kell részletezni. 

 

Igazából, mindig arra jutok, hogy az a biztos amit te csinálsz, csak nem haladsz úgy. És ha közbe jön valami, - mint most nálam- meg vagy lőve. 

Felmerült bennem, hogy merik emberek csak szakemberrel csináltatni bármit is?!

A., Azért mert amúgy nincs rálátásuk, viszont így bármilyen munkát átvesznek. Majd X idő eltelte után jönnek ki a hibák. 

B., Nincs energiájuk hozzá, de pénz van, rálátás is van. Ilyenkor ott kell állni a szakember mellett viszont állandóan. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3215971728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása