Vàlyogunk

Vàlyogunk

Tető project III.

2021. május 14. - P.B.K

Bejött az időjárás előrejelzés. Szerdán éjszaka elkezdett esni az eső. Nekünk pedig még csak a fólia volt fenn. 

Szitu: 

Éjjfélkor arra ébredtem, esik az eső. Nézek kifele, és nagyon-nagyon esett. Nézem a házban körbe a plafont semmi. Visszafekszem. Bosszant. A Férj, édes álmát alussza. Gondoltam én, papírunk van róla, hogy  jóban rosszban, ne csak én idegeskedjek...felébresztettem 00:30-kor, hogy képzelje el, esik az eső. Jól reagált rá szerencsére, megbeszéltünk, hogy felmegyünk a padlásra. Milyen jó, hogy felmentünk!

A tetőn három darab átvezetés van, a gázkazán kéménye, a paraelszívó kivezetője, és az áramnak az árbóca. Ezek mellett szivárgott át a víz, ugyanis a tetőátvezető elemek még nincsennek a helyükön. Ezeknél igazgatott a férj a fólián, valahova rakott vízterelésre pl. cserepet.Továbbá, a szarufáknál volt itt-ott csöpögés, valószínű kisebb szakadások miatt. A rosszabb részekhez edényt raktunk. A kisebb csöpögésekkel nem foglalkoztunk (pl. ami tenyérnyi foltot csinált a deszkázaton ).

Csütörtökön gyakorlatilag egész nap esett az eső, a férj folyamatosan ellenőrizte a padlást. Az ácsok pedig nem dolgoznak esőben, állt a munka. 

Ma (pénteken) jöttek újra az ácsok, még a tetőleceken igazítottak itt-ott, és elkezdték a stablon lambériázását. 

img_20210514_165710_205.jpg

A szakik hétvégén nem dolgoznak, így várunk hétfőig, és naptáncot járunk az udvaron. Bár az időjárás továbbra is a legkevésbé tetőfelújítással kompatibilis lesz....

idojaras.jpg

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7316560284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása