Vàlyogunk

Vàlyogunk

Páramentesítés a fürdőben

2020. december 26. - P.B.K

A nappaliban,gyerekszobában a nyílászáróra szerelt automata légbevezető jól üzemel. Mivel befele engedjük a levegő, valahol kifele is kell. A fürdőszobába lett betervezve a szellőző. 

 

A választás egy vents 125 silenta-sthl axialis fali ventillátorra esett. 

31 dB-es, tényleg nagyon diszkrét a hangja. Pára érzékelős, magát kapcsolja. A tartománya 60-90 % páratartalom mellett állítható.

Van időzítője is, ez megtréfált minket. Ugyanis a férj berakta bekötötte, és csak ment és ment. Már alá raktuk a páramérőt is ( mennyire vannak szinkronban ). 53% a pára, mégis megy pedig elméletileg 60% -nál kapcsol be. Milyen trükkje lehet? ( Ismerősünk úgy járt ezzel, hogy nála fordítva volt. Szemmel látható nagy pára kellett, hogy egyáltalán bekapcsoljon. ) 

Két állítás végzett a férj. Az időzítője eredetileg úgy volt beállítva, ha bekapcsol, akkor 30 percig minimum menjen akkor is, ha a páratartalom már lement . Aztán ezt levitte 2 percre. 

A másik, hogy a páratartalom érzékelő érzékenysége 60%-ra volt állítva. Mi a párát a kontroll mérőnkkel szemmagasságban mértük az 52%-ot, viszont 1 méterrel magasabban van a páraelszívó, ahol a relatív páratartalom valószínű magasabb. Szóval a páraelszívó érzékenységét is kicsit feljebb vettük. Így most remek, szépen ki-be kapcsol aránylag rövid ideig megy. 

Páralecsapódás, penészedés megszűnt a fürdőszoba leghidegebb felső sarkában. 

img_20201219_124611_138.jpg

 

 img_20201222_140316_172.jpg

Amit viszont észrevettünk, hogy ha megy a ventillátor, akkor a konyhában lévő páraelszívóból is szív vissza levegőt. ( Főzés közben, ha megy, szerencsére nem erősebb a fürdőszobai elszívó, mint a konyhai ). A konyha silverline elszívó tetőn kívülre van amúgy kivezetve. Már le is lett szigetelve végre, és kondenz víz felfogó is be lett rakva a csőbe. Így végre megszűnt az állandó csöpögés. ( Ugyanis a beltéri pára a páraelszívón át ment ki, viszont a hőmérséklet különbség miatt lecsapódott a csőben, ami aztán visszafolyt a lakótérbe. Megjegyzem, számottevő mennyiségről van szó. ) De rakott be a férj a konyhai páraelszívóba is egy visszacsapót, így mikor megy a fürdőben a ventillátor, nem jön a hideg a konyhai elszívón át. :) 

Tiszta domino effektus. :)

 

Úgy fest megoldódott a pára gondunk a berendezésekkel. Majd az idő igazolja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10016354486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása