Vàlyogunk

Vàlyogunk

Kitört a tavasz, kerti munkák vannak

2021. március 10. - P.B.K

Beköszönött a jóidő, muszáj kint is sertepertélni. 

A tavalyi magaságyás földje 30 cm-ert mélyült, ezért rápótlás kellett. Szerencsére a födémről lejött törekes föld erre megfelelő. Egy kis komposzttal és sertés trágya keverékkel lett dúsítva.

Idén is készül egy magaságyás, de ez most fele olyan magas és zsalukőből lett. Ide paprika, paradicsom, tök félék fognak menni, amik jobban a kedvelik a meleg földet, a zsalukő ágyásnál ez pedig adott. Mivel nem akarom a paradicsomot létráról szüretelni, ezért nem 90 cm magas az ágyás, hanem csak kb. 45 cm. 

Megintcsak jó sok nyesedéket, faágat és a födém sarát is elnyeli bőségesen. 

 

img_20210310_102150_519.jpg

 

Nem lett alábetonozva, csak a zsalukövek önsúlya az összetartó erő, és a köveket is feltöltöttük földdel. 

A besztercei szilvafát most ültettük be, mert korábban az őszi ültetés után valamiért nem maradt meg. Az egyik szőlőtőkét is halálra ítéltem, mert állandóan beteg volt az a tőke, és ideje korán elszáradt, helyette otelló lett ültetve. A szedret, ribizlit, málnát csak úgy szemre vágtam, mert sajnos a Metszés ABC-je könyv a nálunk lévő egyedekre nem volt érvényes. :) Reméljük túlélik. A szőlőt sikerült szépen megmetszeni. 

Ha kicsit száradna a föld, akkor kigereblyézném a gyepet (mivel gyepszellőztetőnk nincs), hogy tudjak gyeptrégyázni. 

A fenti képen látható, hogy a szomszéd szír csodasövényétől megszabadultunk, cserébe kaptunk trapéz lemez kerítést. Elég zárt összképet sugároz, de ez van. :( Igyekszem majd valamivel eltakarni. Szívem szerint cserepekbe akasztgatnék oda futó növényeket, de az a lemez kerítés tűzforró lesz nyáron, kiégne minden. Sövényt nem akarok. Ezen még agyalok mi legyen  ezzel a 2 m-es fallal. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1716456548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása