Vàlyogunk

Vàlyogunk

A vizesedés nyomàban

2017. november 06. - P.B.K

Mint koràbban írtam, van a házban két falszakasz ami vizesedik. 

Csapadékos napjaink voltak, gondoltam ha vizesedik, most lesz látványos. Ami érdekes, hogy szabad szemmel annyira nem volt látványos, viszont csináltam egy fényképet, és ott szembetűnő volt. Kézzel a falat simogatva csak azt éreztem, hogy hideg a fal, a nedvességet annyira nem tapasztaltam. Tanács, fotót kell csinálni. :)

Íme az előtér:

img_20171029_095303.jpg

Jobb oldali szoba:

img_20171029_095436.jpg

A bal oldali szoba metlakis, nem látható szemmel a  vizesedés, a kamra pedig tégla falazat, ott semmi vizesedés nincs. 

Mint tudjuk, a vályog nem szereti az aljzatbetont, meg a linoleumot, ha nincs vízszigetelés. No, hát ha ennek valaha volt is kátránypapír vízszigetelése, az is már majd 70 éves, szóval a "szavatossága " lejárt. ( Ennek lejár a szavatossága?) Itt mindenhol aljzatbeton van, és linoleum vagy metlaki. Most a linoleumot felszedtük, hátoldala nyirkos volt. Talajpára. Mivel a beton-linoleum lezárja szinte hermetikusan a talajpára útját, a pára nem tud más utat csak a falon át tud távozni. Szerintünk itt is az történik. Felszedtük ezért a linoleumot, és a fal tövében hirtelenjében feltörtük az aljzatbetont. Természetesen mindenütt felfogjuk szedni, csak ez most SOS megoldás volt. 

Ami viszont érdekes, hogy csak a szomszéd felőli oldal vizesedik. A többi oldal miért nem? A szomszéd felöl is van ereszcsatorna, csöpögőjárda. Annyi, hogy az északi oldal, és a szomszéd tuja sora nagyon közel van a házhoz, a csöpögőjárdánk közvetlen közelében. 

Jövőhéten jön egy statikus, elhívtam szemlére, mert sok-sok kérdésem lenne. Hátha lesz a vízproblémára ötlete.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1313134594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása