Vàlyogunk

Vàlyogunk

Aljzat mélyítés

2018. július 15. - P.B.K

Mivel az aljzatbetont felszedtük ( magasan volt hagyva, ezért vizesedett a fal ), újra kell betonozni. De ha már felszedtük, akkor már legyen padlófűtés. 

 

A padlófűtéshez pedig még mélyíteni kellett a rétegek miatt. Alapjáraton, meg lehetett volna úszni, hogy vízszigetelés alá megyünk 18-19 cm-el. De az én férjem szeret gályázni, és kitalálta, hogy legyen még plusz hőszigetelés a padlófűtés alatt. Így lett vízszigeteléstől lefele 30 cm-re mélyítve a ház alja. 

Hogy jön össze a 30 cm? 

I. 10-12 cm szerelőbeton.

II. 5 cm lépésálló hőszigetelő Nikecel. 

III. Vízszigetelés

IV. Rendszerlemez ( 5,7 cm ) 

V. 5 cm betonréteg 

Ez összesen 28 cm, de erre még jön a járólap+ragasztóanyag. 1 cm-el leszünk így a vízszigetelés alatt. 

 

A mélyítés, szintbe hozás karó+madzag csodálatos mérnöki kombinációjával lett létrehozva, de itt ott így is túl lett tolva. :)

img_20180713_193459.jpg

Aztán inkább lett szemmérték, többszöri mélységellenőrzéssel. :)

img_20180715_123516.jpg

Mondanom sem kell gyűlik újra a törmelék. A kisebbik szobából + a nagyobbik szobából kb. 6 m³ salak jött ki. Bíztunk benne, hogy föld lesz, aztán jó lett volna ide-ods hepe-hupa egyengetésre, de nem volt ekkora szerencsénk. De lagalább már tudom kit hívjunk törmelék eltüntetésre, és mennyiért. 

Folyt. köv. 1 hét múlva.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valyogunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4514114707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása